Veelgestelde vragen over zeilen in Nederland

1. Waarom zeilen?

Heb je wel eens gefascineerd gekeken naar geschiedenis- en piratenfilms? Hou je van water, zon en de wind door je haren en op je gezicht? Lijkt het je ook geweldig om met de krachten van de natuur zonder hulp van een motor spelen? Heb je je afgevraagd waarom zeilen zoveel mensen aanspreekt en heb je weleens gedacht om zelf eens te gaan zeilen, maar je weet niet waar je moet beginnen?
Dan is zeilen echt iets voor jou en ben je hier op het juiste adres!

2. Wat maakt zeilen zo leuk en afwisselend?

  • Ontspanning: Je vergeet alle zorgen van het alledaagse leven en komt weer helemaal opgeladen terug van een weekendje zeilen.
  • Sport: Snelheid, spanning en competitie. Zeilsport heeft het allemaal.
  • Ontdekking: Vanaf het water zie je de wereld werkelijk totaal anders! Je komt op plekken die je op een andere manier niet zomaar kunt bereiken.
  • Uitdaging: Mocht je jezelf op de proef willen stellen of jezelf willen bewijzen? De overweldigende (wind)kracht van de natuur maakt oceaanzeilen uitermate geschikt om de uitdaging met jezelf aan te gaan.

3. Wat maakt Zeeland het perfecte zeilgebied?

Er zijn getijdestromen (Oosterschelde), ondiepten, zandplaten en het drukke vrachtverkeer van en naar de Westerschelde die het gebied interessant maken voor avontuurlijke zeilers. Maar er zijn ook wat rustigere plekken in afgesloten zeearmen. Zeehonden en bruinvissen worden hier regelmatig gespot. De Grevelingen heeft de reputatie van een heel kindervriendelijk zeilgebied met veel eilandjes, baaitjes en helder zwemwater.
Als je nog nooit een meer bent overgezeild, voel je je na een tripje Bruinisse-Brouwershaven al een hele ontdekkingsreiziger. Of als je onderlangs de Zeelandbrug hebt gevaren, zo dichtbij dat je ‘m bijna kon aanraken. Of een Zeeuws stadje bezoeken. Vanochtend was je nog thuis en nu hoor je overal een Zeeuws accent! Als je daar bij stilstaat, geeft dat een kick. En die kick kan verslavend worden. Je wilt steeds een stapje verder. Eerst Zeeland of het IJsselmeer, dan de Wadden. Buitenom op de Noordzee naar Oostende of naar Dover. De eerste zeiltocht naar het buitenland. De eerste lange oversteek. De steden en dorpjes rondom de Zeeuwse wateren zijn een bezoek meer dan waard.
Én .. een zeildag is niet compleet zonder een lekker vers visje in Zierikzee, Wemeldinge, Goes of Burgsluis.

4. Waarom zeilen in Nederland?

Zeilen in Nederland is geweldig. Waarom zou je ver weg gaan? Er is vrijwel altijd wind en de weersomstandigheden zijn vaak uitstekend om te zeilen. Ons land is een prachtig waterland, denk maar eens aan Friesland, het IJsselmeer of de Waddenzee.
Zeeland is een perfecte zeilbestemming. Leuk voor een dag en ook geschikt voor een weekend of korte vakantie. Je bent niet ver van huis en toch ervaar je direct het ultieme vakantiegevoel. Al is het alleen maar door de bijzondere sfeer als je op het water bent.Benieuwd naar onze arrangementen?