Zeilen vanaf Sint Annaland

Hieronder vind je voorbeelden van plaatsen en tochten die we met jullie kunnen ondernemen.
Heb je andere suggesties? Dan horen wij dat natuurlijk graag!

1. Rondje Oosterschelde 

We varen via de Krabbenkreek naar de Oosterschelde. Met een fantastisch uitzicht op de Zeelandbrug, varen we via de Wemeldinge weer terug naar de haven.
De Oosterschelde is een uniek stukje natuur. Hier is al veel invloed van de zee merkbaar, eb en vloed, twee keer per dag.
We hebben een grote kans om zeehondjes en bruinvissen te zien! Op dit vaarwater is veel beroepsvaart van Rotterdam naar België, onderdeel van de Rijn – Scheldeverbinding.

2. Grevelingenmeer 

We varen naar de Grevelingensluis waar we toegang krijgen tot het Grevelingenmeer. Dit meer is het grootste zoutwatermeer van Europa.
Een heerlijk meer om te relaxen, te ankeren en te zwemmen.

3. Zierikzee

We zeilen richting en door de Zeelandbrug. Na heerlijk gezeild te hebben meren we aan in Zierikzee. We lunchen aan boord of in een restaurant. Hierna varen we weer richting de Oosterschelde en de thuishaven.

4. Willemstad 

We varen via de Krammersluizen het Volkerak op. Daarna zeilen we door tot de Volkeraksluis en komen zo op het Hollands Diep. Na het bezoek aan Willemstad en een heerlijke lunch varen we weer terug naar de haven.

5. Zeeland, België of Engeland (meerdere dagen)

We laten je alles zien over windrichtingen, getijden en vaargeulen. Hoe werken de plotter, marifoon of het verkeersscheidingsstelsel op de Noordzee? Of we het doel van de tocht gaan halen bepalen hoofdzakelijk het weer en de wind. Dat het onderweg zijn het mooiste is gaan jullie zeker beleven!

Voor alle tochten geldt: niets moet en alles mag. Het onderweg zijn is het belangrijkste. Natuurlijk is er ook tijd om te een duik te nemen in het zoute water, voor anker te gaan of aan te leggen bij een steigertje.


Een hele dag zeilen is een grote belevenis.
Je kunt er ook een kleine vakantie van maken en meerdere dagen varen.
Bekijk onze aantrekkelijke arrangementen en kies een geschikte tocht uit die bij jou en je gezin of groep past!